domingo, 13 de abril de 2008

Jaume Provensal i Baus, la persona.

Jaume Provensal Baus va néixer a Santa Cristina d'Aro el 24 de novembre de 1916, va viure fins als 85 anys i va deixar un forta empremta en tots aquells que el varem conèixer.

Va ser un gran il·lustrador, amb una àmplia obra com a portadista de novel·les i com a pintor i retratista. Però el que més destaquem les persones que l'hem conegut és la gran persona que va ser.

Era un home elegant i molt cuidat, amb una educació excepcional, sempre disposat a ajudar a tots els que l’envoltàvem. Sabia gaudir de la senzillesa de la vida, de l'esplendor d'una cosa bonica. Tot el que ell sentia, ho sentia en la seva totalitat, immensa i profundament, i així ho transmetia.

Recordo que estar amb ell era com entrar dins un conte de fades, no per que m’expliqués fantasies, sinó per la felicitat que em transmetia, amb les seves històries, amb els seus dibuixos, amb les seves paraules i amb el sentiment que hi posava a tot el que deia i feia.

Va ser una persona excepcional, irrepetible!



Al meu estimat avi Jaume.
Diana Provensal




Jaime Provensal Baus nació en Santa Cristina de el 24 de noviembre de 1916, vivió hasta los 85 años y nos marcó fuertemente a todos los que le conocimos

Fue un gran ilustrador, con un amplia obra como portadista de nevela popular y como pintor y retratista. Pero lo que más destacamos las personas que le hemos conocido es la gran persona que fue.

Era un hombre elegante y muy cuidado, con una educación excepcional, siempre dispuesto a ayudar a todos los que le rodeabamos. Sabia disfrutar de la sencillez de la vida, del esplendor de una cosa bonita. Todo lo que él sentia, lo sentia en su totalidad, inmensa y profundamente, y así lo trasmitia.

Recuerdo que estar con él era como entrar en un cuento de hadas, y no porque me explicara fantasías, sino por la felicidad que me transmitia, con sus historias, con sus dibujos, con sus palabras y con el sentimiento que ponia a todo lo que hacía y decía.

Fue una persona excepcional, irrepetible!


A mi querido abuelo Jaime.
Diana Provensal

3 comentarios:

soldevilla dijo...

Amiga.
El meu nom és Joan Manuel Soldevilla i sóc, a més de professor, estudiós de la literatura popular. Admiro la obra del seu avi i fa uns anys vaig tenir oportunitat de veure una petita exposició que es va fer al museu de la Joguina de Sant Feliu.
Estic estudiant els darrers anys l'obra de Pedro Víctor Debrigode, un excel·lent novel·lista que signava com Arnaldo Visconti o Peter Debry i que va tenir la sort de tenir el seu avi com a il·lustrador de moltes de les seves col·leccions. Reivindicar Debrigode significa descobrir les magnífiques portades de Provensal; la mantindré informada de les meves recerques, projectes i publicacions.
Cordialment

JMSoldevilla (Figueres)

Anónimo dijo...

Amiga Diana,

Tu abuelo ilustró practicamente todas las novelas que escribió el mío, M. De Silva. Así que puedes imaginar la ilusión que me ha hecho descubrir tu blog (gracias, amigo Leo, por el aviso!) y compartir un mismo propósito: Rescatar del olvido las figuras artísticas de nuestros abuelos.
Este es mi blog: http://sonrisadenieve.blogspot.com
Besos.

Raúl Anisa Arsís (L´Hospitalet de Ll.)

Jaume Provensal i Baus dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.